Magazinmegjelenések

A jó élet: stílus - fókuszban Dr. Krasznai Zsolt

Kabrió, pezsgő, csajok. Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész, de ezek mind nem jellemzők rá. Több ezer műtéttel a háta mögött idén váltotta valóra húszéves álmát.

Szombat reggel 9 órára kaptam időpontot az új budai klinikára, és sokakkal ellentétben én reggelizhettem a találkozó előtt. Zsolt fogadott a bejáratban, és büszkén vezetett végig néhány hete birtokba vett rendelőjén, amely családi vállalkozás is egyben, mivel szülei és bátyja is orvosok. A klinikát úgy kell elképzelni, mintha egy wellness-szállodába érkeznél a hétvégére, de kiázott ujjbegyek helyett végül sokkal formásabban távozhatsz.

Az interjún Zsolt sportos navy blue öltönyt viselt, színben tökéletes az összhang az irodájával, ahol a megszokott konzultációs foteljében ül. Már egészen fiatalon pontosan tisztában volt vele, hogyan kell kinéznie egy profi plasztikai sebésznek és klinikájának, és ezeket az irányokat a mai napig követi. Az alapokat édesapjától és nagyapjától tanulta, akik szívesen áldoztak made-to-measure alapdarabokra, tőlük örökölte az öltözködés iránti érzékenységét.

Minden nap öltönyben a munkahelyére, még akkor is, ha a nap nagy részét műtősruhában tölti. Az előző munkahelyén gyakori kérdés is volt orvoskollégáitól, hogy esküvőre vagy színházba készül-e, de a válasz mindig annyi volt: „Fiúk, csak dolgozni.” Hétvégénként azért előkerül a farmer is a golfszerelés mellett, ez a sport öt éve a kedvenc hétvégi mozgásformája, amióta befejezte a versenyszerű teniszezést.

Meggyőződése, hogy ha valaki kipróbálja a golfot, függő lesz. A teljes kikapcsolódást mégis a család, felesége és kisfia jelenti számára. A heti hatnapos munkaidő mellett másfél havonta elutaznak egy hétre, évente kétszer egy hónapra pedig bezár a klinika, hogy minőségi időt tudjanak együtt tölteni. „A többség azt hiszi rólam, hogy az életem csupa buli, pezsgő, kabrió és csajok. Pedig fiatalon házasodtam, és a sikerem egyik titka ez a stabil háttér.”

Zsolt számos külföldi konferenciameghívásnak tesz eleget, fontos számára a folyamatos továbbképzés, különösen az arcplasztika területén. A magyarok konzervatívak a sebészeti beavatkozások terén, bár nyaktól lefelé sokkal bátrabbak, mint felfelé. A klinikán számos páciense volt, akiket lebeszélt a tervezett beavatkozásról – még akkor is, ha ezzel a saját üzlete ellen beszél –, mert néha műtét helyett egy jó hajszínválasztás is elég az illetőnek. Pályafutása elején sokszor kritikus szemmel figyelte a körülötte lévőket, mit és hogyan kéne megváltoztatni rajtuk, de ezt mára teljesen elengedte. Feleségén csak akkor végezne beavatkozást, ha nagyon indokolt lenne, és kifejezetten kérné, magától sosem javasolná neki.

Zsolt nem tartja magát luxusimádónak, de nagy érdeklődéssel figyeli az elérhetetlen dolgokat is, ezek is formálják az ízlésvilágát. Inspirálja az olyan stílusos férfiak öltözködése is, mint George Clooney – de azt diszkréten hozzáteszi, hogy George sajnos nem előnyére öregszik.

 Kiegészítők:

  1. iPad-tok, pénztárca és kulcstartó: a Montblanc márka is a kedvencek közé tartozik, mert minden darabja diszkrét, elegáns és minőségi.
  2. Napszemüveg: a kiválasztásnál a fazon mellett a szín és az Ermenegildo Zegna márka is meghatározó szempont volt.
  3. Óra: nincs sok órája, de azok mind minőségi darabok, akárcsak ez a svájci gyártású Vacheron Constantin.
  4. Parfüm: A Blue de Chanel nagyon friss, nem túl erős, nem túl édes illat, és nem mellesleg ez is kék.
  5. Könyv: a Brooks Brothers-könyvnél a tartalom előnyt élvez a borítóval szemben. Ajánlott olvasmány a klinikán várakozó urak számára.
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497