Magazinmegjelenések

"A női test legszebb éke a kebel"

Interjú
Dr. Krasznai Zsolt
plasztikai sebész szakorvos

Hetente több tucat csinos hölgy fordul meg a kezei között, ennek ellenére — házas emberként — egyetlenegyszer sem esett kísértésbe. A doktor úr segítségével magazinunk olvasói bepillanthatnak a plasztikai sebészet „kulisszái mögé".

-Emlékszik még a legelső műtétjére?
-Természetesen. Az első egy általános sebészeti műtét volt, a diplomám megszerzése után egy hónappal. Öt évre rá pedig elvégeztem az első mellplasztikai műtétet.

-Izgult?
-Igen, főként az első alkalom­mal, hiszen egyből a mélyvíz­ben találtam magam. A hölgy­nek ugyanis, akit elsőként műtöttem, melltumora volt. Éppen ezért édesapámmal, aki ugyancsak sebész, előző éjjel alaposan megbeszéltük a rám váró feladatokat.

-Gondolom, az első műtét izgalmainak ma már nyoma sincs. Mit gondol, minek kö­szönheti a bizalmat, amelyet oly sokan megszavaznak Önnek?
-Minden orvosnak megvan a maga stílusa, munkamódszere, s nem utolsósorban mindenki másfajta esztétikai érzékkel jön a világra. Valószínűleg többek között az is számít, hogy az általam kedvelt mellforma talál­kozik a hölgyek ízlésvilágával.

-Ez azt jelenti, hogy elsősor­ban nem orvosként, hanem férfiszemmel tekint a pácien­seire?
-Ez abszolút így van! Szeren­csére jól fejlett szépérzékkel rendelkezem, így elképzelni sem tudnám, hogy a hozzám látogató hölgyeket ne teljes egészé­ben vegyem szemügyre. A konzultáció során sok olyan apróságot megfigyelek, amelyekre nem is gondolnak. Minden esetben meghatározó a hölgyek személyisége a megfelelő mellforma kiválasztásához.

-Milyen korú hölgyek kere­sik fel leginkább?
- Az átlagéletkor 20-35 év, de idősebbek is ellátogatnak hoz­zánk, és mi mindenkivel ugyanolyan figyelemmel és elhiva­tottsággal bánunk. Teljesen mindegy, hogy ismert emberről vagy civilről, idősről vagy fiatal­ról van szó.

- Mi a helyzet a férfiakkal? Ők is plasztikáztatnak?
-Igen, de inkább az idősebb korosztály szeretne fit­tebb lenni. Leggyakrabban ránctalanítást, szemhéjplaszti­kát, botoxkezelést, zsírleszívást és hasplasztikát kérnek.

-A hölgyek milyen mellekre vágynak? Ki az ideáljuk?
-Ma már nincsenek ideálok. Korábban előfordult, hogy konkrétan olyan melleket sze­rettek volna, mint például Pamela Andersoné. Manapság gyakrabban érkeznek újságból kivágott fotókkal, vagy az inter­netről letöltött képeket hoznak mintának. Tehát nem feltétlenül sztárok mellei után sóvárognak, többnyire normál méretű keble­ket szeretnének.

-A magyar nők mennyire kritikusak önmagukkal szemben?
- Szerintem túlságosan is azok. Hazánkban elképesztően ma­gas azoknak a száma, akik elé­gedetlenek magukkal, akik változtatni akarnak a külsejü­kön. Nyugaton nincs ekkora szilikonláz!

-A páciensek konkrét elkép­zelésekkel érkeznek vagy tanácstalanok?
-Akik a szépségiparból, a médiából vagy a divatszak­mából jönnek, azoknak általában már határo­zott terveik vannak, de a nagy többségre ez nem igaz. Őket megis­mertetem a különböző lehetőségekkel, és ta­nácsokkal látom el, ma­gyarul: segítek a döntésben.

- Volt már arra példa, hogy valakit lebeszélt a műtétről?
- Természetesen, nem is ritkán, heten­te legalább 5-6 pá­cienst is. Ha nem indokolt a műtéti be­avatkozás, akkor min­denképpen lebeszé­lem őket, mert, mint már mondtam, fér­fiszemmel nézem a hölgyeket. Lehet hogy adott esetben a görbe orr éppen a hölgy szexepil­je, vagy aki csodá­latos, feszes keblek­kel beállít hozzám, és mégis nagyobbra vágyik, annak azt javaslom, hogy ne rontsuk el felesle­gesen a látványt a hegekkel.

-Milyen formájú melleket csinál a leggyakrabban, és milyen árakkal dolgozik?
- A csepp formájút részesítem előnyben, legalábbis a mell for­máját tekintve. Tehát ebben az esetben úgy helyezem el az implantátumot, hogy hatvan százaléka a mellbimbó alatt üljön. Ha valaki markánsabb keblekre vágyik, akkor ötven százaléka mellbimbó fölé kerül, ötven százalék pedig a bim­bó alá. A mellműtét ára pedig 700 ezer forinttól 850 ezer forin­tig terjed.

- Még nem csömörlött meg a női mellek látványától?
- Ugye csak viccel?l A plasztikai sebészeten belül a mellműtét az egyik legszebb.

- Meddig lehet folytatni ezt a szakmát?
- Mindenképpen a csúcson kell abbahagyni. Hogy ez kinél mikor jön el, az változó. Ismerek olyan kollégákat, akik hatvanévesen is profi módon végzik a munkájukat. Ha egy szép nap arra ébrednék, hogy a munkámat már nem olyan lelkesedéssel végezném, akkor más elfoglaltság után néznék.

-Mire gondol?
-Sajnos felfedező már nem lehetek, így, a realitások talaján maradva, kézenfekvőnek tartanám egy klinika irá­nyítását, de az sem el­képzelhetetlen, hogy egyszer éttermet nyi­tok majd.

-Mi élteti a mindennapokban? Mi a titka annak, hogy nem fásul bele a tengernyi műtétbe?
-Nekem egyvalami fontos, mégpedig az, hogy akinek plasztikázom a melleit, annak a műtőasztalra felkelve fülig érjen a szája. Ez éltet, no és a feleségem, akihez hazatérve a nyugalom szigetén találom magam.

-Sosem esett kísértésbe? Hiszen szebbnél szebb lányok fordulnak meg Önnél...
- Soha! Nekem a feleségem testesíti meg a tökéletes nőt, és rajta minden természetesen szép. Olyannyira, hogy eszembe sem jutna változtatni rajta bármit. De nem is kért tőlem ilyesmit.

-És saját magán mit változt­atna?
- Gyakran "megkapom", hogy biztosan botoxozom az arcomat vagy a homlokomat, de ez nem igaz. Amin azonban szívesen vál­toztatnék, az a lábam: elégedet­tebb lennék, ha kevésbé lenne görbe.

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497