Magazinmegjelenések

A szépség önbizalmat ad!

Interjú: Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész szakorvos

A női kebel a nőiesség legjellemzőbb szimbóluma. Éppen ezért a mellplasztika áll a toplista élén az esztétikai beavatkozások listáján. Bár ideálisnak nevezhető mellforma és -nagyság nem létezik, mint ahogy a szépség is szubjektív fogalom, egy biztos: komoly önértékelési problémát és önbizalomzavart okozhat, ha valaki nem elégedett női adottságaival. Ennek megoldásában segít nekünk Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész!

Hazánkban köztudottan az egyik leggyakrabban végzett plasztikai beavatkozás a mellnagyobbítás. Hogyan kell felkészülni egy ilyen műtétre?

Mielőtt bármilyen beavatkozás mellett döntenénk, fontos, hogy az azt megelőző konzultáción részletes tájékoztatást kapjunk és a számunkra legmegfelelőbb orvost, illetve intéz­ményt válasszuk. Ezenfelül minden esetben szükséges előzetes általános kivizsgálás, és ha szükséges, akkor az adott beavatkozástól függő speciá­lis kivizsgálás is.

Milyen méretű implantátumok vannak?

Implantátumok 80-600-as méretig készülnek, de esztétikai szempontból én a 200-350-es méretű implantátumokat javaso­lom. Vannak kör alakú és csepp formájú implantátumok is.

Honnan tudhatjuk, hogy a megfelelő méretű és formájú implantátumot válasz­tottuk ki?

Az implantátum méretének és formá­jának meghatározásakor figyelembe vesszük a mell mirigyállományának tömegét, a mell formáját, a testma­gasságot és a mellkas szimmetriaviszonyait, valamint a bőr állapotát és a páciens elképzelését, mely egy minden részletre kiterjedő konzultá­ció során ismerhető meg. Mindezek mellett, annak érdekében, hogy pácienseink a kívánságuknak lehető legmegfelelőbb mérettel, illetve formával távozhassanak, a műtét során úgynevezett "sizer"-t alkal­mazunk. Ez azt jelenti, hogy minden méretnek megfelelően létezik próba implantátum, melynek használatával a legbiztosabban választhatjuk ki a végleges implantátum méretét.

A mellnagyobbító műtétek során hova helyezik el az implantátumokat?

Az implantátum elhelyezése háromfé­leképpen lehetséges: mirigyállomány alatt, izom alatt és félig izom alatt. Az utóbbi nem olyan régen alkalmazott módszer hazánkban. Viszont a világ többi országában publikációk és sze­mélyes tapasztalatok alapján egyre nagyobb teret nyer.

Van-e kedvenc külföldi sztárod, akit megemlítenél, mert úgy gondolod, hogy a plasztikai sebészet ,,követendő példája" lenne?

Véleményem szerint Demi Moore esetében sikeresen ötvözték a külön­böző beavatkozásokat és nem estek túlzásokba.

Elvégezhető egyszerre több, külön­böző típusú mellműtét?

Természetesen a mellműtétek kombi­nálhatók, így egy mellplasztika során több típusú műtétet is el lehet végezni. Lehetőség van például a mellnagyob­bítás mellett mellfelvarrásra, az aszim­metria korrigálására, vagy mellbimbó-korrekcióra is.

Milyen hegek lesznek a mellnagyob­bítás után?

A vágások mindössze néhány cm hosszúak. Azt, hogy ezek a mell­plasztika utáni hegek milyen szépen gyógyulnak majd. saját adottságaid is nagymértékben befolyásolják, de te is sokat lehetsz annak érdekében. hogy a hegeid szépen gyógyuljanak (pl. védd a heget a közvetlen, erős napsugárzástól, olyan speciális krémeket használj, melyek elősegítik a hegek gyógyulását). A hegek a mell­plasztikát követő 1 évben fokozatosan halványodnak.

Felléphet fájdalom a mellplasztika után?

A mellplasztika után pár napig feszítő érzést fogsz érezni melleidben, egészen addig, amíg az implantátum okozta feszülést és súlytöbbletet meg nem szokod. Ezt követően általában megszűnnek a fájdalmak, melleid új formájával és méretével is megbarát­kozol ennyi idő alatt.

Mennyi idő után látható az ered­mény?

A felépülés üteme egyénenként eltérő lehet. Én általában már másnap meg­mutatom a páciensnek a mellműtét utáni állapotot, de természetesen a végleges eredményt 2-3 hónap eltel­tével láthatod.

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497