Magazinmegjelenések

Ajakfeltöltés

Interjú Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész

Napjainkban egyre népszerűbbek a plasztikai műtétek, a mellnagyobbítás után az ajkak feltöltése is dobogós helyen szerepel. A hölgyek már úgy járnak ajakfeltöltésre, mint 10-20 évvel ezelőtt a kozmetikushoz. Ennek az egyik oka a divat, hiszen a szépen ívelt és telt ajkak csábítóak, szexisek és vonzzák a férfiszemeket. Illetve, a kor előre haladtával megjelenhetnek apróbb ráncok nemcsak a száj körül, de az ajkakon is, amit kiválóan el lehet tüntetni feltöltéssel.

Mennyire lehet eltalálni azt, hogy kinek mekkora méretű ajak illik leginkább az arcához?

A mai korszerű technikáknak köszönhetően már nagyon szép és természetes hatást lehel elérni a különböző ajakfeltöltési módszerekkel és egyre kevesebbet találkozhatunk ízléstelen, túl nagyra sikerült ajkakkal. Itt is a mértékletesség a legfontosabb, akárcsak a mellek esetében, mindenkinél meg kell és lehet is találni az arcformájához és a csontozatához illő méretet.

Említetted, hogy az elmúlt időszakban sokat fejlődött a sebészet ezen ága. Mégis, milyen módszereket alkalmaztok?

Az ajakfeltöltés történhet felszívódó és nem felszívódó anyagokkal is, de akár saját testzsírból is tudunk dolgozni. A beavatkozások kis szúró fájdalommal járnak, és napokig is előfordulhat kisebb duzzanat a kezelés után, viszont rendkívül látványos eredményt lehet produkálni.

Kik fordulnak hozzád leginkább ajakfeltöltésért?

Sok nőnél idővel az ajkak elvékonyodnak, viszont a megszokott, dús ajkaikat szeretnék viszontlátni a tükörben, ezért folyamodnak a feltöltéshez. Azok a hölgyek pedig, akiknek velük születetten vékony a szájuk, a nőiesebb, érzékibb megjelenés miatt töltetik fel ajkaikat.

Ezek szerint az ajakfeltöltés a fiatal és az idősebb kor­osztály körében is népszerű. Melyik módszert kedvelik a leginkább a páciensek?

A felszívódó és a nem felszívódó anyagok közül sokan egyből a nem fel­szívódó módszert szeretnék már az első alkalommal. Azonban a plasztikai sebészek többsége az úgynevezett ideiglenes anyagok mellett érvel. A magyarázat annyi, hogy ha a kliens nem elégedett azt eredménnyel, akkor a maradandó anyagot nem lehet már eltávolítani. Viszont hogyha a keletkezett esztétikai eredmény a páciens számára tetszetős, akkor nem éri csalódás és lehet a felszívódó anyagot is fokozni további ajakinjekciókkal.

Ti melyik módszert alkalmazzátok a legsűrűbben?

Az ajakfeltöltésnél felszívódó anyagokat használunk, melyek hialuronsavat tartalmaznak. Ezeknek a tartóssága három héttől másfél évig is eltarthat, attól függően, hogy melyik cég termékét használjuk.

Mennyire sűrűn kell újratöltést végezni?

Én azt szoktam javasolni, hogy félévente egyszer elég töltőanyagot használni, hogy szépek maradjanak az ajkak. Amerikában átlagosan 3 havonta járnak a hölgyek ajkakat és egyéb területeket feltölteni. Ott olyan anyagokat használnak leginkább, melyeket havonta utána kell tölteni.

Az árakról is mondanál néhány szót?

Az ajaknagyobbítás árai széles skálán mozognak, attól függően, hogy hol végzik a műtétet, de főként, hogy milyen anyaggal dolgozik a sebész. A 60.000 Ft-os kezeléstől kezdve akár a 200.000 Ft-osat is igénybe vehetik a páciensek.

Amerikában minden harmadik nő kipróbálta már az ajakfeltöltés valamelyik módszerét, de vajon a nők maguk miatt csinálják, vagy a férfiaknak akarnak még jobban tetszeni?

Zimány Linda: A hazai sztárvilág szőke csillaga, Zimány Linda is nagy rajongója a szájfeltöltésnek, ami jól is áll neki, dús ajkai természetes hatásúak.

Angelina Jolie: Angelina Jolie hatalmas méretű ajkai soha nem voltak plasztikázva, a színésznő szerencsés adottságokkal rendelkezik. Míg nagy vetélytársa, Jennifer Aniston az orrplasztika után egy ajakfeltöltési is bevállalt, ezzel vigasztalva magát a sikertelen magánélete miatt. Az amerikai Star magazinban megjelent összehasonlító fotók alapján jól látható a különbség!

Megan Fox: A Transformers sztárja, Megan Fox szinte mindent megtesz, hogy minél jobban hasonlítson Angelina Jolie-ra, aki elől éppen az előző hónapban happolt el egy filmfőszerepet. Habár Hollywoodban nincs sok barátja Megannak, a férfiak mégis rajon­ganak érte és persze telt ajkaiért!

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497