Magazinmegjelenések

Arcplasztika

Interjú: Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész

A szépség, az alakformálás a mindennapi életünkben egyre gyakrabban használt fogalom. Természetesen nem újkeletű, hiszen ősidők óta foglalkoztatja az embert saját külseje, megjelenése. A For Beauty Plasztika legfontosabb célja, hogy pácienseink, akik megtiszteltek bizalmukkal, a konzultáció során megismerhessék szakmai felkészültségünket és az igénybe vett kezelést követően elégedettek, lehessenek az elért eredménnyel. Kérdéseinkre most is Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész válaszol.

 

Orrplasztika

Az orr az arc közepén helyezkedik el és ki is emelkedik az arcból, ezért igen fontos szerepet tölt be az arckarakter szempontjából.

Az orrplasztika kapcsán milyen kérésekkel fordulnak hozzád a pá­cienseid, és melyek a leggyakoribb beavatkozások?

Szinte mindennap találkozom mun­kám során elsősorban hölgyekkel, de egyre inkább olyan férfiakkal is, akik nincsenek megelégedve orruk formájával, hosszával, karakterével. Nagyon sokan vannak, akik tükörbe is alig néznek gátlásokat okozó orrmére­teik miatt. A legtöbbször pácienseink a profiljukkal nem tudnak megbarát­kozni, és ezért jelentkeznek nálam. Megfelelő konzultáció elengedhetetlen itt is, hiszen fontos megnézni, meddig lehet elmenni az orr formájának átalakításában, hogy karakterében az arc ne változzék feltűnően, mert akkor a páciens ismételten nehezen fog beilleszkedni a környezetébe, még ha az orrát külön tekintve tökéletes formát értünk is el. Ezért fontos és cél a természetesség, és csak annyit változtatni, ami csak finomít az orr formáján, hogy elfogadható életet éljen tovább páciensünk.

Kérlek, mondj olyan ismert embert, akinek szerinted jól sikerült az orrműtétje, és olyat, akinek nem!

Több ismert személy is járt már klini­kámon, például a dominikai szépség­királynő, Damu Roland színész párja, Mosolygó Orsolya playmate stb. Természetesen vannak nem jól sikerült műtétek is, melyek elret­tentően hathatnak, például Michael Jackson, Donatella Versace.

Helyi érzéstelenítéssel vagy alta­tásban végzed a műtétet?

A műtétet elsősorban altatásban végzem és egy éjszakát kell eltölteni a klinikán. Ezt követően attól függően, mennyire kiterjesztett volt a műtét, vagy gipszet, vagy csak fedőkötést kell hordani pácienseinknek 7-10 nap közötti intervallumban.

A népszerű hollywoodi színésznő­nek, Sarah Jessica Parkernek nem éppen ideális formájú az orra. Mi erről a véleményed?

A hölgyek kedvenc sorozatának főszereplője igen karakteres orrú, ami érdekes, de szerintem illik a színésznő stílusához, mely miatt nem hibátlan ugyan, de mégis vonzó tud maradni. Tökéletes orral nem biztos, hogy elérte volna ezt a varázst.

 

Arcplasztika

Bár az öregedés folyamata nem állítható meg, ma már mégis lehe­tővé válik, hogy különböző kezelési technikákkal, vagy műtéti úton késleltessük az öregedés jeleit.

Mi az arcplasztika lényege, és mi­lyen fiatalító hatásokat érhetünk el vele? Kinek és hány éves kortól javasolta beavatkozás?

Elsősorban 40-65 éves kor közötti hölgyek keresnek meg és ritkábban férfiak. A korral megereszkednek a kö­tőszövetek, és emiatt az arc idősebb, esetleg szomorúbb hatást tud kelteni. Ezt lehet elsősorban arcplasztikával korrigálni. A beavatkozás lényege itt is nem a teljes átalakítás - ezek az elrémisztő hatást keltő, feszülő arcok-, hanem a korhoz hű finomítása az arc­nak, mely által a pácienst környezete kipihentebbnek és frissebbnek látja. Mindig mondom a konzultáción. hogy inkább egy ránccal több maradjon, mint hogy túl feszesnek látszódjon a hatás.

Az arcplasztikához a toka is hozzátartozik? Ha igen, milyen igényekkel fordulnak hozzád a páciensek?

Vannak páciensek, akik kiragadnak az arcukon egy-egy területet, vagy éppenséggel csak a nyakukon szeretnének finomítani. Én ezt nem javaslom, mert az összhatás érde­kében végig kell csinálni az egész arcplasztikát. Ha hírességet kell említenem, Szűcs Judith is két éve esett át ezen a beavatkozáson.

 

Szemhéjplasztika

A szem az arckifejezés szempont­jából igen fontos, hiszen a nyílt tekintet a kapcsolatteremtés egyik eszköze. Richard Harrison amerikai színész is Krasznai doktornál végez­tette el felső szemhéjplasztikáját.

Mi a különbség az alsó és a felső szemhéj műtétje között?

Nagyon finom és általam nagyon szeretett műtét. Ebben a műtétfajtá­ban már tágabb a korhatár, hiszen nem csak a korral ereszkedhet meg a szemhéj, hanem adottság is lehet. Így már 27-75 év között végzünk műtétet. A felső szemhéj lényegében veszélytelen műtét, szemben az alsó szemhéjjal. Mindkét esetben szintén ismételten nagyon fontos a mértéktartás és természetességre való törekvés. Ha a páciens sokat kér, - hogy távolítsunk el minél többet, akár az egész szemhéjfelesleget - az nem biztos, hogy célszerű, hiszen így a szem elveszítheti báját és mandula formáját és cserébe csodálkozóvá, kikerekedetté válik.

Kerestek már fel szem alatti duzzanatok és karikák korrigálása kapcsán?

Számtalan kérés érkezett már a szem alatti duzzanatok és karikák eltüntetésére. Óva intek mindenkit, hogy mindössze egyetlen konzultációt követően a műtétet elvégeztesse. Mert a szem alatti duzzanat, ha zsírszövet, akkor az műtéttel csökkenthető, de ha ödéma, akkor az nem szüntethető meg, sőt akár még rosszabb látványt eredményezhet. Ilyenkor az okot kell keresni (irodai munka számítógép előtt) és azt kell kezelni konzervatívan.

Könnyen észreveszed, ha valakinek plasztikázott a szemhéja?

A szemhéjplasztika nem észrevehető, ha jól van kivitelezve, mert a hegek gyönyörűen és nagyon rövid idő alatt gyógyulnak és pláne a felső szem­héjnál, rejtett a heg elhelyezkedése, így csak csukott szemmel és nagyon közelről mutatható meg.

 

Sztárok arcplasztika után

Néhányan sikeresebbek lettek, mint valaha. De sokan elrettentő hatást értek el! Donatella Versace szinte már mindent átszabatott az arcán. Szűcs Judith a beavatkozás óta még jobban tündököl! Jennifer Anniston az orrplasztikája után lett igazán sikeres színésznő.

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497