Magazinmegjelenések

Botoxkezelés

Interjú: Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész

A mindennapi gondok, problémák, a stresszes hétköznapok sokak arcán nyomokat hagynak, és erős mimika ráncok alakulhatnak ki. A botox egy ideális megoldás mindazoknak, akik szeretnék korrigálni, csökkenteni a már kialakult ráncokat. A For Beauty Plasztikán te is kipróbálhatod a botox „csodaszert", amely gyors, megbízható, fájdalommentes és nem utolsó sorban garantált eredményt biztosít! Kérdéseinkre most is Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész válaszol.

Mi a botox pontos megnevezése, hogyan hat, és hogyan működik?

A botoxkezelés a legyengített botulinum toxin megfelelően hígított ol­datával végzett kezelés elnevezése. A botox csak a ráncokért felelős izmokat kezeli úgy, hogy hozzákapcsolódik az idegvégződéshez, kémiai úton gátolja az ingerületvezetést. A ráncokért felelős izmok megfeszülését a botox meggátolja, de az arc többi izmára a botox kezelés nincs hatással, nem veszíted el a természetes mimikádat.

Úgy tudom, hogy a kezelés rövid ideig tart, így akár egy ebédszü­netben is elvégezhető.

A botoxkezelés mindössze 5-10 per­cig tartó, minimális fájdalommal járó nem műtéti beavatkozás, mely után azonnal folytathatod a mindennapi aktivitásodat, ezért igen, akár egy ebédszünetben is elvégezhető.

Hány éves kortól és kiknek ajánlott?

A botoxkezelést akár már 25 éves kor­tól ajánljuk, megelőzés szempontjá­ból, hiszen a botox a kialakulóban lévő ráncokat. elhalványítja, a szem körül, a homlokon vagy a szemöldökök közt, a meglévőket pedig csökkenti.

Mit kell tenni a botoxkezelés után?

A botoxkezelés után nem ajánlott a napozás, a szaunázás, az arcmasszázs, illetve minden olyan tevékeny­ség, ami a kezelt terület melegedésé­vel jár, mert gyengíti annak hatását. Viszont célszerű azt a területet többet mozgatni, mimikáztatni, melyen a botoxot alkalmaztuk.

Meddig tart a kezelés hatása?

Az első botoxkezelés eredménye álta­lában 3-4 hónapig tart. Ezt követően érezhető a hatás csökkenése. A keze­lés 3-4 hónap múlva megismételhe­tő, tetszés szerint akár többször is. Minden megismételt botoxkezelés fokozhatja a kezelés tartósságát, elnyújthatja a hatást.

Marad-e valamilyen látható nyoma a keze­lésnek?

A kezelést követően, kb. 20 percig látható egy pici tűszúrás nyoma, azután pedig teljesen láthatatlan.

Kinél nem alkalmaz­ható a botoxkezelés?

Nem ajánlott 18 éves kor alatt, terhesség és szop­tatás időszakában.

Milyen testrészeken használják a kezelést, melyek a leggyakoribb kérések?

A legtöbb botoxkezelést a homlok és a szemzug közti részeken végzem.

A férfiak körében is egyre elter­jedtebb a botox. Neked mik a tapasztalataid?

Egyre gyakrabban fordulnak hozzám férfi páciensek is, legtöbbször a 30-as, és 40-es éveikben járó urak veszik igénybe a botox adta lehetőségeket.

Említenél olyan sztárokat, akiknek szerinted jól sike­rült a botoxkezelése, és olyanokat is, akiknek nem?

Akit pozitív példaként említenék, az Nicole Kidman színésznő, hiszen neki nagyon szépen sikerült a beavatkozása, talán a homloka egy picit merevebb a kelleténél, - de a többi részen nagyon szép lett!

Akik viszont abszolút túlzásokba estek, ők Teri Hatcher és Tara Reid színész­nők, valamint Sylvester Stallone, és Mickey Rourke színészek.

Egy rosszul sikerült kezelés sok min­dentől függ, de általában a fő ok az lehet, hogy túl nagy dózist kap a páci­ens, vagy hogy rossz helyre szúrják be a töltőanyagot.

Igaz, hogy a botox alkalmazható túlzott izzadás kezelésére is?

Nagyon jó tapasztalataink vannak mind a kóros tenyér-, mind pedig a kóros hónalji izzadás megszünteté­sével. Több páciensünk szezonálisan jelentkezik és évi egy kezeléssel maradéktalanul elégedett.

Milyen árban van a klinikátokon egy botoxkezelés?

A kezelések ára területenként változik, de általában 30 000 és 100 000 forint között mozog.

Nemrég Dukai Regina is járt nálad, erről tudnál bővebben is mesélni?

Igen, Regina azért keresett meg, mert a hátán volt egy kisebb csomó, amit szeretett volna eltávolíttatni. A műtét nagyon jól sikerült, és remélem, hogy máskor is segíthetek neki, egyéb plasztikai beavatkozások kapcsán is!

Akiknél segített, és akiknél nem

A botox napjaink egyik legkeresettebb szépségápolási cikke, leggyak­rabban a ráncok eltüntetésére használják. Kevésbé köztudott, hogy a szer emellett jó kancsalság, izomgörcsök és izzadás ellen is. Linda Evangelista, a 43 éves szupermodell is a botoxnak köszönheti tökéletes külsejét. Nemrég azt nyilatkozta: "A kozmetikai kezelések mellett állok. Használom a botoxot, és nem szégyellem. ha ezt tudják rólam!" Madonna sima, ránctalan homlokát botoxinjekcióknak köszönheti. Ese­tében a kezelés nagyon jól sikerült, hiszen szemöldökvonala ugyanolyan, mint fiatal korában. A világhírű énekesnő, Anastacia korábban letagadta a korát, de aztán bevallotta, hogy ő is ránctalanító injekciókkal tartja magát fiatalon. "Engem is kezeltek már botoxszal, és szerintem csodálatos" - nyilatkozta az énekesnő.

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497