Magazinmegjelenések

ÉLETHOSSZIG TARTÓ önbizalom

A stressz miatt fellépő hajhullás és kopaszodás férfiakat és nőket egyaránt érint. A legmodernebb eljárással könnyen orvosolható a probléma.

A genetikai tényezőkön túl rohanó életünk is egyre több egészségügyi problémát okozhat. Egy hazai kutatás szerint több millió embert érint a hajhullás.

– Egy férfi csak ritkán sármos kopaszon, ezért a hajbeültetés legalább olyan gyakori beavatkozásnak számít, mint a nőknél a mellplasztika. Természetesen kopaszon is le lehet élni egy életet, ahogyan kicsi vagy megereszkedett keblekkel is, hiszen egyik sem egészségi probléma. Viszont jelentősen nőhet a páciens önbizalma, ha elvégeztetni a beavatkozást egy szakemberrel – kezdte dr. Krasznai  Zsolt, aki a klinikáján háromnegyed évvel ezelőtt vezette be a forradalmian új hajbeültetési eljárást, a WAW FUE Systemet.

 

Trombita alakú tűvel dolgoznak

A beavatkozás során a genetikailag kihullástól nem veszélyeztetett területekről, azaz a tarkó területéről hajszálakat, úgynevezett graftokat ültetnek át a megritkult hajkorona helyére az éles és tompa tűk, illetve a manuális és a gépi technika hátrányai nélkül.

– A hajbeültetés sziszifuszi munka, de mostantól a siker garantált. A kanadai dr. Devroy fejlesztése áttörést jelent, a mi klinikánkon is ezt alkalmazzuk. Egy rotációs, oda-vissza mozgást végző fúróval lazítjuk meg a graftokat, amelyeknek a kivételét egy kívül éles,  de belül tompa, trombita formájú, enyhén kiszélesedő tűvel végezzük el. Ez számszerűsítve azt jelentik, hogy 1000 graft átültetése esetén akár 50-100 grafttal több a megtapadás esélye. Ha hozzávesszük, hogy egy graftból akár öt hajszál is kinőhet egyszerre, még nagyobb a dúsulási esély.  Ez akár 250-500 hajszállal többet jelent, ami „ingyen van”, hiszen az árakat az eredetileg beültetésre kerülő graftok után számoljuk – magyarázta a szakember.

 

TUDTA-E?

A hátulról előre beültetett hajhagymák nem hullanak ki. Fordítva azonban ez már nem igaz!

 

A hullámos az európai stílus

A beavatkozás sikere nagyban függ az orvos esztétikai érzékétől is, de sok múlik a jó technikán, sőt a stíluson is. A szakember felhívta a figyelmet, hogy miért nem mindegy, hogy egy európai ember távol-keleti országokban vagy például Indiában kéri-e plasztikai sebész segítségét.

Egyes országokban a hajbeültetés során az úgynevezett egyenes stílust kedvelik, mert ott az a megszokott. Ám egy európai vagy egy amerikai ember esetében furán hathat, ha a homloknál nem hagyunk hullámos vonalat. Volt már páciensem, aki egy külföldi kollégával dúsíttatott, majd borotválkozni kényszerült, hiszen nem az araboknál hódító „egyenes homlokot” szokta meg – figyelmeztetett dr. Krasznai.

 

MACSÓK A FIGYELEM KÖZÉPPONTJÁBAN

Ott, ahol a tökéletesség árucikk, a szívdöglesztő sármőrök is rendszeres vendégei a plasztikai sebészeteknek. Ők is tudják, hogy a producerek nem a kopasz színészeket kérik fel a romantikus filmek főszerepeire…

 

Amit tudni érdemes

MI TÖRTÉNIK?

A hajtüszőket egyenként kinyerik, a beültetendő hajszálak pontos helyének meghatározása következik, fokozott figyelemmel a dőlésszögre. A hajbeültetés végén a páciens hazamehet.

KINEK AJÁNLOTT?

Azoknak a 35-55 közötti férfiaknak és nőknek, akik szeretnék megállítani a kopaszodás folyamatát, mert úgy érzik, hogy ez a magánéletükben vagy a karrierjükben hátrányt okoz nekik.

MIÉRT JÓ?

A beavatkozás eredményeként a páciensek fiatalabbnak, sikeresebbnek tűnnek, ami hozzájárul az önbizalmuk és a magabiztosságuk növekedéséhez. A kezelés évente megismételhető.

KOCKÁZAT

Helyi érzéstelenítésben történik, a kezelt területen pár napig előfordulhat bőrpír.

GYÓGYULÁSI IDŐ

A szúrások következtében kialakult pörkök a harmadik nap után  leszáradnak, leesnek. 3-9 hónap után megtapasztalható a dúsulás és kialakul a haj végleges minősége.

ÁR

500-700 Ft/hajhagyma (For Beauty Esthetic Center).

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497