Magazinmegjelenések

Férfias melók csajok között

Négy, szakmájában elismert férfit kérdeztünk meg arról, hogy milyen az élet nők között.

Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész

Dr. Krasznai Zsoltot nemcsak a műtőben veszik körül a hölgyek, páciensei nagy része is közülük kerül ki.

„Nem titok, hogy nagy hódolója vagyok a női nemnek, annak minden varázsával együtt. Már tizenévesen is vonzottak a szép formák, ezért általános sebészként is arról álmodtam, hogy plasztikai sebész leszek. Az ugyanis gyerekkorom óta nem volt kérdés, hogy a sebészetet választom, hiszen édesapám is az. A szakmában tizenhárom éve dolgozom, a plasztika területén pedig hét évvel ezelőtt kezdtem praktizálni különböző intézményekben, öt éve pedig önállóan dolgozom. Nagyon élvezem, hogy ennyi hölgy vesz körül." Mielőtt bárkinek a Kés/Alatt című sorozat főszereplői és munkásságuk villanna be. Zsolt segítségével gyorsan eloszlatjuk azt tévhitet, miszerint a plasztikai sebészek bármit elvállalnak, és nem a való világban élnek. „Mindenki abban a tévhitben él, hogy a plasztikai sebészek varázslók, de tény és való, hogy az adottságokhoz mérten tudunk csak jobbat csinálni. Amennyiben erre nincs esély, akkor nem kell belevinni a pácienst a műtétbe. Ráadásul én is szeretem a természetes női testet és alakot. Ha valaki szerencsés, akkor előnyös adottságokkal rendelkezik, ha nem, akkor kerülünk képbe mi. A média sajnos általában csak a végleteket sugározza, és pont azt a normális, köztes állapotot nem mutatja, amivel én nap mint nap találkozom."

Zsoltnak szigorú elvei vannak, és gyakran a pszichológus szerepét is betölti a nők életében. „A leggyakoribb műtét a mellplasztika és a szájfeltöltés, de az extremitásokat nem vállalom. Sőt, van olyan beavatkozás, amelyre kategorikusan nemet mondok. Ahhoz is tartom magam, hogy soha senkit nem beszélek rá semmilyen beavatkozásra, mert nem az én feladatom, hogy javaslatot tegyek, szerintem mit kellene megváltoztatni rajta. Három dolognak kell teljesülnie, hogy létrejöhessen a műtét. Az egyik, hogy legyenek meg az adottságai a páciensnek. A másik, hogy tudjam: olyan eredményt produkálok, amellyel pszichésen is elégedett lesz a hölgy. A harmadik pedig az, hogy én is higgyek abban, hogy ez jó lesz. Ezenkívül például egy mellplasztikánál az is fontos, hogy mi a foglalkozása az adott nőnek. Egy modellszakmában dolgozó lánynak olykor még javasolom is. hogy egy kicsit feltűnőbb, látványosabb legyen az eredmény, míg egy magánembernél inkább arra törekszem, hogy a lehető legkevésbé látszódjon a beavatkozás. Volt olyan páciensem, aki arra panaszkodott, hogy ruhán keresztül nem volt olyan észrevehető az eredmény. Erre mondtam, hogy ennek örüljön, mert pont az a jó, hogy megnézik, látják, hogy valamitől szebb, csinosabb, mint régebben, de nem tudják, hogy mi okozta a változást. Sokszor előfordul, hogy tanmesékkel kell érzékeltetnem, hogy pszichésen vagy fizikálisan miért nem lenne Jó az a beavatkozás, amit igényelne.”

Krasznai doktor urat, pozitív hozzáállásának köszönhetően, nagyon szeretik a páciensei. „Nagyon fontos ebben a szakmában, hogy szeretem és tisztelem a női nemet. Ugyanis abban a pillanatban, hogy egy hölgy megérzi, hogy nem erőlködöm, nem izzadtságszagú a dolog —hanem férfiként és sebészként egyaránt megvan a segítőkészség és az empátia —, onnantól kezdve figyel rám és megbízik bennem. Mindig arra gondolok, amikor egy új pácienssel találkozom, hogy ez a nő saját magán és a barátnőjén vagy a barátján kívül csak engem tisztel meg azzal, hogy megosztja, mit szeretne javítani a vélt vagy valós hiányán, többletén. Világéletemben nagyon sokat udvaroltam, és kifejezetten élvezem azt a részét is a szakmának, hogy férfiként is beszélgethetek a hölgyekkel. Annál szebb dolog nincs, hogy az a munkám, ami a gyengém — ráadásul annyi típusú nő van, és én mindenkiben megtalálom a szépet. Nem beszélve arról, hogy abban is szerencsés vagyok, hogy a feleségem, aki éppen első gyermekünkkel várandós, sohasem volt féltékeny a pácienseimre."

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497