Magazinmegjelenések

Legyen újra dús haja!

Naponta átlagosan 50-100 hajszálat veszítünk el, ami a szervezet természetes egyensúlyának része. Amikor ez az egyensúly felborul, kóros hajhullásról beszélünk. Becslések szerint a nők ötven százaléka tapasztal észrevehető hajhullást, amelynek többféle oka lehet.

– Hormonális változások, a gyermekszülés vagy a kor előrehaladta, pajzsmirigybetegség, a férfi-női hormonok egyensúlyának felbomlása, cukorbetegség, vitaminhiány is vezethet hajhulláshoz. De a korlátozó diétát követő gyors fogyás, a stressz és a fertőzések is felsorolhatók okként – árulta el dr. Krasznai Zsolt, a For Beauty Esthetic Center plasztikai sebész főorvosa.

Saját vérplazmát használnak

Ma már – a plasztikai sebészetnek köszönhetően – nincs akadálya annak, hogy bárkinek újra pompás fürtjei legyenek. A tartós hajhelyreállításra az iPRF (injectable platelet rich fibrin) terápia, valamint a sebészi hajbeültetés a megoldás.

– A két módszer külön-külön is látványos eredménnyel jár, de kombinálható is a hajbeültetés az iPRF-terápiával. Az utóbbi nem sebészi beavatkozás, hanem a hajhagymák növekedését az őssejtek és a hajhagymák mikrokörnyezetében lévő egyéb sejtek stimulálásával képes fokozni – magyarázta a szakember, hozzátéve, hogy az említett kezelés fokozza a sejtműködést, így hosszan tartó hatást fejthet ki. – A páciens saját vérplazmáját használjuk, amely koncentráltan tartalmazza vérlemezkéit, fibrinjeit, őssejtjeit. A plazmát a hajas fejbőrbe injektáljuk, aktiválva a regenerációs és gyógyulási folyamatokat.

A kezelés nemcsak kóros hajhullás esetén ajánlott, hanem mindazoknak, akik egészséges, dús hajkoronát szeretnének, vagy csak gyorsítanák a hajuk növekedését.

 – A kezelés minimális kellemetlenséggel jár, fájdalommal nem. Körülbelül 30 percet vesz igénybe, és alkalmanként 120 000 forintba kerül.

A sebészeti hajbeültetési eljárás mindazoknak a hölgyeknek segít, akiknél már feltűnő a hajvesztés vagy esetleg születésüktől fogva hajhiányos területek fe-dezhetők fel a fejbőrükön.

– A WAW FUE System a legmodernebb technológia a hajbeültetési eljárások között. A páciens tarkótáji hajtüszőit ültetjük át a ritkult területre. Az eljárást speciálisan kifejlesztett, trombita formájú, a végén enyhén kiszélesedő tűvel végezzük, amelynek kialakítása révén a tüszők kivétele sokkal biztonságosabb, elkerülhető a hajhagymák sérülése. 

A beavatkozás első részében a hajtüszők egyenkénti kinyerése történik. Ezt követően a hajvonal megrajzolása és a beültetendő hajszálak pontos helyeinek meghatározása következik. Végül megtörténik maga a hajbeültetés.

Az új technikában az is jó, hogy  a páciensnek nem kell befeküdnie  a kórházba, a kezelést követően  hazamehet.

A beavatkozás időtartama a hajhiány mértékétől függően 1-2 nap. 

A fokozatos sűrűsödést tapasztalva fél év kell a végleges eredményhez. A beavatkozás a beültetendő graftok számától függően átlagosan hatszázötvenezertől kilencszázötvenezer forintig terjedhet. A hajbeültetést követően 4-6 hónappal kiegészítő terápiaként javasolt az iPRF-kezelés elvégzése a még jobb végeredmény elérése érdekében – fejezte be a plasztikai sebész.

Gelencsér Timi is kipróbálta

A szépségkirálynő úgy véli, hogy a folyton begyulladó mandulája okozta a hajhullását. Amióta kivették, látványosan javult az állapota, ráadásul dr. Krasznai Zsoltnál is járt, aki a fent említett kezelést végezte el rajta.

 

 

 

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497