Magazinmegjelenések

Nyíltan megmondom, hol a határ!

Elképesztő teljesítmény, ha valaki képes 20, 30 vagy akár 40 kg többletsúlytól megszabadulni. Sajnos a bőrünk nem tudja követni a test ilyen mértékű változását – fogyás után lóg és lötyög, akár egy kinyúlt pulóver. Szerencsére van segítség!

Takargatni kell itt is, ott is – de ez nem mehet a végtelenségig… „ A szemmel is látható súlycsökkenés először az arcon, majd a kebleken, utána a hason, illetve a combon és a karon jelentkezik. Így épp ez az öt testtáj okozza a legtöbb esztétikai problémát és persze fejtörést a karcsúságukat visszanyerő hölgyek számára” – sorolja tapasztalatait dr. Krasznai Zsolt, a For Beauty Szépségklinika vezető plasztikai sebésze, aki szakmai okok és saját lelkiismerete miatt az első három terület műtéti korrigálásra vállalkozik.

Arc: organikus fiatalítás a nyerő

A fogyás során az arcbőr megereszkedi, főleg az orr és a szájzug körül keletkeznek petyhüdt területek, barázdák. Ezek miatt látszik szinte mindenki, aki visszanyeri karcsúságát, sajnos idősebbnek. ,, Műtéttel nemcsak, hogy javul a helyzet, hanem, legalábbis a látványt illetően, jó néhány évet fiatalodik is a páciens – mondja Krasznai doktor, és tételesen felsorolja a beavatkozások típusait. – Szóba jöhet a legújabb technikával végzett arcfiatalítás, az arcplasztika és az emellett alkalmazott arc volumenpótlás, saját zsír felhasználásával. Ez korább eljárásokhoz képest már csak azért is barátságosabb megoldás, mivel kizárjuk az idegen anyagot. Így nem léphet fel olyan allergiás reakció, mint például a hyaluronsav esetében, mely gyakran eredményezett csomós, kemény felületet.”

Mi a titok? Az organikus arcfiatalítási eljáráshoz a zsír leggyakrabban a comb külső régiójába nyerik, több pici szúrással, így nem marad utána nyom.

Mell: az önbizalomért

A fogyás sajnos nyomot hagy a nőiességünk legfőbb szimbólumán, a kebleinken is. Nagy súlyvesztés során erősen lecsökken a melltájék zsírszövettartalma, így a kebel térfogata is. „Noha természetesen egyfajta megoldást jelenthet önmagában a felvarrás is, implantátum nélkül egyszerűen el sem lehet képzelni az ideális forma kialakítását – állítja dr. Krasznai Zsolt. A plasztikai sebész azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy az orvos nem mindenható, így minden kérést ő sem tud teljesíteni. „ A realitások híve vagyok, mindig őszintén elmondom páciensemnek, hol érzem a lehetőségeik határát. Bizonyos életkor felett, illetve több szülés után például már nem érdemes ún. tinilány ciciformáról ábrándozni, az úgysem valósítható meg.”

Has: a strandbiztos külső záloga

Fogyás után a has hirtelen változása akár pszichés panaszokat is okozhat. A megnyúlt bőr ugyanis nem ritkán a has alá is lelóg. Sajnos az ennyire csúnya megereszkedett bőr nem csupán esztétikai kérdés. „A bőr lebenyek pangó vérellátása, illetve a szellőzés hiánya miatt az egymásra simuló felületek akár be is gombásodhatnak. A funkciótlan részek eltávolítása ilyenkor mindenképpen indokolt. Egy-egy hasplasztikai beavatkozás során akár 6-8 tenyérnyi bőrfelületet is átmozgatunk, melyből 3-4 tenyérnyit távolítunk el. Ez, függően persze a felület nagyságától, 1,5-2,5 kg-nyi mennyiséget jelent”.  

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497