Magazinmegjelenések

Új őrület: botoxparti!

Új divatot köszönhetünk Amerikának: itthon is hódítanak a botoxpartik. Nem árt az óvatosság, de kellő körültekintéssel biztonsággal részt vehet a különleges rendezvényeken.

Néhány éve még csak a Kés/Alatt című sorozatban láttuk. mi történik a félig üres, de már feleslegessé vált botoxampullákkal: egy kis fecsegéssel evéssel és ivással egybekötött, kellemes hangulatú partin szakavatott sebészi kezek két pezsgő között simítgatták kedvenc pácienseik ráncait, ráadásul nagyon jutányos áron. Ez persze csak film. Itthon leginkább a plasztikai sebészetek törzsvendégei számíthatnak efféle meghívásokra.

- Magyarországon szigorú szabályrendszerhez van kötve, hogy hol és milyen körülmények között adható be a botox. Még ha csak egy apró tűszúrásról is van szó. Ezek az alkalmak általában ugyanolyan árú kezelést jelentenek, tehát tévedés, hogy ingyenesen vagy nagyon jutányos áron kínálják. Ilyenkor a plasztikai rendelőbe egyetlen páciens helyett akár húsz-harminc hölgyet és urat is meghívunk, akik szintén magukkal hoznak néhány személyes jó barátot amennyiben nem zavarja őket, hogy összetalálkozhatnak másokkal. Ezek a rendezvények zártkörűek, minden esetben régi páciensek által nyerhet valaki betekintést. Azoknak, akik elsőként vesznek részt hasonlón az orvos rövid beszámolót is tart a botoxról. Az otthon rendezett partik azonban illegálisak! - int óvatosságra dr. Krasznai Zsolt.
 
A jó kézzel, jó helyre és kellő mennyiségben beadott botox egyáltalán nem veszélyes. Ám minden esetben kérdezzünk rá. honnan rendelik az ampullákat az adott plasztikai sebészeten a beszállítók gyanúsak, ahogy a túl magas és túl alacsony ár is. Nem árt tudni, hogy a botulinum toxint mélyhűtőben tárolják, felbontott állapotban pedig hűtőben is legfeljebb 24 órán át tartható el.
 
Egy 2-3 centiméter magas üveg alján lévő, tejfehér maszatot oldanak fel a kezelés előtt - általában 1.25 ml - fiziológiás oldatban, majd a művelet után néhány perc alatt elvégzik a beavatkozást. Sajnos, gyakran előfordul, hogy valakit feleslegesen beszélnek rá a botoxra, de létezik olyan páciens is, akinek a ráncai ugyan nem indokolnák a kezelést, de a migrénjén segít, ezért igényli - mondta dr. Krasznai Zsolt.
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497