Magazinmegjelenések

Utazás a keblek körül

Minden, amit a mellplasztikáról tudni kell - Mindenre van megoldás!

Élettani funkciói mellett a női mellnek ugyanolyan fontos szerepe van mind a szexualitásban, mind az életvitel szempontjából, hiszen az önbizalom, a magabiztos fellépés napjaink nélkülözhetetlen velejárója lett!

-Mi a mellplasztika és kiknek ajánlott?

-A mellplasztika többféle műtét összefoglaló neve. A beavatkozással korrigálható a lógó mell, változtatható a mell mérete (kisebbítés vagy nagyobbítás), újra lehet építeni a műtét miatt eltávolított mellet (ún. mellrekonstruk­cióval), továbbá a férfiak nőies melle is teljesen eltüntethető.

-Mikor alkalmazható?

-Évszaktól függetlenül bármikor.

-Mi történik?

-Az emlőplasztikát altatásban végzik. Számtalan implantátum közül választhatunk, a protézis típusának, formájának és méretének pontos kiválasztására a műtét előtti viziten kerül sor. A jelenlegi legnépszerűbb technikai eljárás az, amikor az implantátum felső részét izom alá, míg alsó kétharmadát állomány alá helyezik. Ez eredményezi a divatos, dús és esztétikus küllemű melleket. Mindezt a legújabb, bársonyos felületű, puhább tapintatú implantátum­mal érik el, amely már nevében is jelzi az elődeihez képest puhább voltát. Mellnagyobbítás esetén a proté­zist többféle módon helyezhetik be: hónaljon vagy bimbóudvaron keresz­tül, illetve a mell alatti redőben törté­nő bemetszés során. Az implantátumot is többféle metódusban helyez­hetik el: mirigyállomány alá, izom alá és félig izom alá - magyarázta dr. Krasznai Zsolt. Az emlő kisebbítése történhet zsír­szívással. Ebben az esetben a mell zsírtartalmából távolítanak el, a mi­rigyállomány sérülése nélkül. A zsír­szívással azonban a mell mérete csak 20%-kal csökkenthető. Szinte korlátlan a kisebbítés mértéke a mi­rigyállomány műtéti úton történő eltávolításával. A lógó mell korrekciója utána mű­téti metszéseknek nem feltűnő, diszk­rét nyomuk marad. Az emlőplasztikára több, jól bevált műtét is létezik. Ezek a műtétek a metszésvonalak lefutásá­ban különböznek. Bizonyos betegségek következtében a mellet teljesen eltávolítják, ám az emlő pótlása plasztikai műtéttel megoldható: történhet protézis be­ültetésével, vagy a testünk más te­rületén lévő felesleges zsír műtéti áthelyezésével. Genetikai vagy hormonális eltérés miatt férfiaknál kialakulhat nőies jelle­gű mell és mellbimbó is. Mivel a mell jelentős része általában zsír, ennek leszívásától az esetek felénél kielégítő eredmény várható. Más esetekben azonban az emlő mirigyállománya is jelentős, így ennek teljes műtéti eltá­volítása is szükséges lehet A műtét során a nagy, nőies mellbimbó mére­tét is kisebbíthetik, formáját férfiasan oválissá korrigálhatják.

A műtét után: A mellplasztikai műtétet követően általában minimális fájdalomra kell számítani, ez azonban egyénenként eltérő lehet. A páciens kb. egy-két hétig visel kötést, ezután speciális sportmelltartót kell hordania. A sebek jó gyógyulása érdekében ajánlott a hegvonal konzervatív kezelése.

Kockázat: Elvétve elő­fordulhat hegciszta, bevérzés, esetleg gyulladás. Nagyobb tömegű mellek­nél előfordulhat zsírelhalás, illetve zsírfolyás. Ritka eset­ben a bimbó átmenetileg érzéketlenné válhat. Je­lentős testsúlyváltozás és a szoptatás a későb­biekben megváltoztat­hatja az elért formát!

Gyógyulási idő: A var­ratszedés 10-14 nappal a mű­tét után esedékes. A mellplasztikát követő két-három hétben kerülendő a megterhelő fizika munka. Melltartó viselése a mell nagyságától függően kb. 8-12 hétig javasolt. (A melltartó viselési ideje a speciális sportmelltartóra vonatkozik - ezt azért fontos kiemelni, mert a speciális melltartó elhagyása után mindig javasolta saját méretnek megfelelő melltartó viselése.)

Lehetsz még szebb! Ki hinné, hogy a különféle szépségversenyek dobogós helyezettjei is elégedetlenek le­hetnek a külsejükkel? Metzger Viki, Pantinchin Edina és Hargitai Bea sugárzóan szépek, ám az egykori playmate-ek elége­detlenek voltak a kebelméretükkel, illetve formájukkal, ezért mindhárman Krasznai doktorhoz fordultak.

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497