Magazinmegjelenések

Visszakapott nőiesség 3D mellbimbóépítéssel

Lehet a műtött mell látványa ugyanolyan, mint az egészségesé?

Rendkívüli az a pszichés nyomás, amely ránehezedik egy nőre emlődaganat, illetve elrontott plasztikai mellműtét után. Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebészt a mellbimbó kialakításának legújabb módszereiről kérdeztük.

Egy sikeresen kezelt emlődaganat csak átmeneti megkönnyebbülést jelenthet egy nő számára. Bár az időben észrevett betegség 100%-ban gyógyítható, a műtét során sokszor a mellbimbó és udvara is eltávolításra kerül. Vajon a műtött mell is lehet ugyanolyan, mint az egészséges?

– A páciens minden esetben hatalmas vággyal várja, hogy visszakaphatja végre a nőiességét, Több műtétet igénylő, évekig tartó orvos-páciens kapcsolatról és rendkívül kényes praxisról beszélünk – kezdte dr. Krasznai Zsolt.

Többlépcsős folyamat

A rekonstrukciós folyamat többlépcsős, amelynek csak a legutolsó fázisa a bimbóudvar és a mellbimbó területének kialakítása. Képzésére több sebészi módszer és megoldás létezik, amennyiben ezt az onkológiailag szükséges műtét során nem lehetett megmenteni.

– A rekonstruált, új bimbót mindig az ellenoldali emlő bimbójához igazítjuk. A bimbóudvart ideális esetben az ép mell kiterjedt bimbóudvarából átültetjük. Amennyiben ez nem lehetséges, orvosi tetováló színezi be a bimbót körülölelő részt tartósan a szövetekben maradó, nem allergizáló anyagokkal. Azt azonban el kell tudni fogadni, hogy helyreállító műtétek esetén igenis lehetnek szimmetriabeli különbségek. Sikeres műtétet követően azonban egy életre szól az eredmény – magyarázta a plasztikai sebész.

3D-korrekció

Sajnos, az emlődaganat csak az egyik, de nem az egyetlen lehetséges ok, amikor szükséges a mellbimbó kialakítása. Az emelésre került mellbimbóudvar nagyon ritkán keringészavart szenvedhet, amelynek gyógyulása után az udvar mind színében, mind formájában megváltozhat. Az elvárás ilyenkor is ugyanaz: egy új, tökéletes, a másik mellével szimmetrikus formájú mellbimbó és bimbóudvar kialakítása. Sokszor szebb eredmény érhető el tetoválással.

– Két plasztikai orvos tizenegy elrontott műtéte után keresett meg egy hölgy. Intim területről van szó: a megcsúnyult test látványa párkapcsolati nehézségekhez, akár komoly depresszió kialakulásához is vezethet. A cél ez esetben sem kevesebb tehát, mint az, hogy a páciens komoly esztétikai korrekcióhoz jusson, hogy visszakapja a nőiességét. A többlépcsős műtét első fázisában a mell formáját alakítjuk ki, az utolsó fázisban pedig 3D-sminktetováló kapcsolódik be, ami szintén fontos eleme lesz a megújulásnak. Egyre több ember köszönheti a tökéletességet ennek az eljárásnak – tette hozzá dr. Krasznai Zsolt.

 

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497