Magazinmegjelenések

Zsírleszívás kontúrban

Interjú: Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész

Napjainkban az egyik legelterjedtebb, leggyakoribb szépészeti beavatkozás a zsírleszívás. Pár éve még hátborzongatóan hangzott, ma már teljesen természetes, ha valaki így akar megszabadulni a problémás testtájakra rakódott fölöslegétől. Plasztikai sebészünk, Dr. Krasznai Zsolt és a For Beauty klinika segít neked abban, hogy a műtét előtt felelős döntést hozhass!

Kinek javasolt a zsírleszívás?

Bárkinek, aki szeretne változtatni az alakján. Ha olyan a felépítésed, hogy bár súlyfelesleged nincs, mégis erősebb vagy csípőben, esetleg úszógumi van a derekadon, tehát bizonyos testrészeddel nem vagy megelégedve, azt is hatékonyan lehet orvosolni a zsírleszívással. Ezek többnyire olyan alkati zsírpárnák, melyek sportra, fogyókúrára nem reagálnak. A zsírleszívás főleg azok számára megfelelő megoldás tehát, akiknek csak itt-ott néhány felesleges domborulatuk van.

Mik a leggyakoribb zsírleszívást igénylő területek?

Testtájak szerint a has köldök alatti és feletti része, a tompor, a derék, a csípő, a belső comb, a térd, a boka tehető formásabbá ezzel a módszerrel. Alkalmazzuk még férfiaknál az úgynevezett nőies mell átformálásánál, ha zsír felhalmo­zódása miatt alakult ki. Végezhetjük önálló műtétként, de kombinálhatjuk arcplasztikával. A kívánt területről leszívott zsír alkalmas az arc mélyebb ráncainak feltöltésére.

Mire kell ügyelni a zsírleszívás előtt és után?

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szük­ségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. A műtét előtt plasztikai sebészeddel közösen választjátok ki a zsírleszívás után viselendő, speciális komp­ressziós ruhát. A varratszedésre a beavatkozást követő első hét végén kerül sor, de a zsírleszívás után mindössze néhány millimé­teres hegek maradnak. A rugalmas, műtét utáni ruhát 4-6 hétig kell hordanod. Fizikai fájdalmaid az első héten lesznek, de ez jól kezelhető fájdalomcsillapítóval. Úgy fogod érezni, mintha beütötted volna a kezelt területet.

Mennyire fájdalmas, és hogyan zajlik a műtét?

A beavatkozás során a műtéti területet egy különböző ás­ványi sókat tartalmazó, úgynevezett Klein oldattal töltjük fel azért, hogy a zsírszövet fellazuljon és a zsírszívás könnyeb­bé váljon. Ezt követően a bőrön kis metszést ejtve zsírszívó csövet juttatunk a bőr alá, melynek segítségével történik a zsír leszívása. A műtét kevésbé fájdalmas, de ez nagyban függ attól, hogy mekkora területen vé­geztünk zsírleszívást, illetve, hogy a zsírréteg mennyire vastag, és a kötőszövet mennyire laza.

Altatásban, vagy helyi érzéstelenítéssel történik?

A zsírleszívást altatásban és helyi érzéstelenítésben is el lehet végezni, attól függően, hogy mekkora területről és milyen mennyiségű zsírt kell leszívni. A beavatkozás általában 1-1,5 órát vesz igénybe. Általánosságban elmondható, hogy két tenyérnyinél kisebb terület esetében helyi érzéstelenítésben történik a zsírleszívás, ha ettől nagyobb területet érint, a zsírleszívás altatásban történik.

Milyen kizáró okai vannak a zsírleszívásnak?

Jelentős túlsúly esetében nem javasolt a zsírleszívás elvégzése. Kizáró ok a terhesség és a szoptatás időszaka, továbbá bármilyen keringési rendellenesség. Kockázati tényező a cukorbetegség, véralvadásgátló szedése, a vérzékenység és az erős dohányzás.

Hány kilóval leszünk könnyebbek a műtét után?

Egy zsírleszívás alkalmával 4 liternek megfelelő zsírt lehet eltávolítani, ezért lényegesen könnyebb nem leszel a műtét után, az alakod azonban kecsesebb, formásabb és esztéti­kusabb lesz. A zsírleszívás eredménye elsősorban nem kilókban mérhe­tő, hanem centikben és kontúrban.

A leszívott területre később nem fog visszarakódni a zsír?

A zsírleszívást követően a plusz kilók először nem a kezelt területen bukkannak fel, ám jelentős súlyfelesleg kialaku­lásnál természetesen oda is visszatérhetnek. A helytelen táplálkozás és mozgásszegény életmód újabb plusz kilókat eredményezhet.

Milyen gyakran ismételhető a beavatkozás?

Azt javasoljuk, hogy két zsírleszívás között teljen el 6 hónap, hogy a szervezet regenerálódjon.

A zsírleszívást követően eltűnik-e a cellulitis?

A narancsbőr jellegű eltérés is jelentősen javulhat a zsírszí­vást követően, sok esetben teljesen eltűnik a kezelt terüle­ten. De önmagában a cellulite kezelésére nem alkalmazzuk a zsírszívást.

Mennyibe kerül és van-e lehetőség részletfizetésre?

Nálunk a zsírleszívás, a test terület kiterjedésétől függően 450 ezer és 650 ezer forint között van. Praxisom során már több száz ilyen műtétet végeztem.

A zsírleszívás eredménye

Habár a zsírleszívás eredménye azonnal látható, több hónap szükséges a végleges eredmény kialakulásához. Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy a kezelt terület regenerálódjon, tested végleges formája kialakuljon. Új alakodat tovább megőrizheted. ha megtartod test­súlyodat, és egészséges életmódot folytatsz!

időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497