Szolgáltatások

Hasplasztika

A jó alakhoz elengedhetetlen a formás, feszes has, amely jelentősen hozzájárul a fiatalos, vonzó, esztétikus megjelenéshez. Szükség esetén ez hasplasztika segítségével is elérhető.

MIKOR VAN SZÜKSÉG HASPLASZTIKÁRA?

Ha a has bőrének összehúzódó képessége, rugalmassága csökken, nem tudja követni a változásokat és megereszkedhet. Jelentős elhízásnál a bőr a vastag zsírréteggel együtt lefelé lóg, súlyos esetben akár nagymértékben is.

A hasplasztika célja, hogy a bőrön, zsírszöveten és a hasfalon keletkezett elváltozásokat megszüntesse vagy helyreállítsa a

feszes, esztétikus has,

formásabb alak,

vonzóbb külső

kialakítása érdekében.

Ez azért is fontos, mert a hason lokálisan kialakult bőr- és zsírfelesleg nemcsak esztétikai, de funkcionális panaszokat is okozhat: veszélyeztetheti az általános egészségi állapotot, az összefekvő területeknél bőrbetegségek jelentkezhetnek, mindemellett pszichés zavarok is kialakulhatnak.

A has előredomborodása jelentősebb hízás, illetve a bőr megereszkedése nélkül is előfordulhat. Ilyenkor a két egyenes hasizom eltávolodik egymástól – ez általában szülés után jelentkezik.

IDŐPONTFOGLALÁS
 

HOGYAN TÖRTÉNIK A HASPLASZTIKA?

A hasplasztikai beavatkozás tervezésénél figyelembe kell venni, hogy mi az elváltozás oka, illetve hogy mennyire kiterjedt az elváltozás.

A műtéti metszés ívelt vonalban, a két csípőcsontot összekötve, a szeméremdomb feletti barázdában, rejtett helyen halad. A megereszkedett bőrt a bőr alatti zsírszövettel együtt eltávolítjuk. Ezután a köldököt eredeti helyének megfelelően rögzítjük, majd a sebet több rétegben plasztikai varrattal zárjuk. A műtét végén kompressziós kötést helyezünk fel.

A hasplasztika után természetesen lehet szülni, de célszerűbb a műtétet a szülés(ek) utánra időzíteni. A hasplasztika nagymértékben segít azokon a nőkön, akik már több terhességen estek át, és a hasizmaik széthúzódtak.

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. A műtétet minden esetben altatásban végezzük.

Az eljárás időtartama 2-3 óra, a  kötelező klinikai tartózkodás 2 éjszaka.

KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZEM!

Videogaléria

GYÓGYULÁS ÉS FELÉPÜLÉS HASPLASZTIKA UTÁN

Az orvosi beavatkozások döntő többségénél, a műtét velejáró következményeként a terület duzzanata, bevérzése, esetleges gyulladása alakulhat ki, illetve heggyógyulási zavarok jelentkezhetnek, azonban – az orvostudomány fejlődésének köszönhetően – ezek egyre ritkábbak és előfordulásuk esetén kezelhetők.

A hasplasztika esetében a szövődmények közül megemlítendő a savóképződés, illetve a felületes bőridegek esetleges sérülése miatti érzészavar.

A munkaképesség 10-14 nap múlva áll helyre, a varratszedés 14 nap elteltével történik.

Nyomókötés vagy fűző viselése 4-6 hétig szükséges.

IDŐPONTFOGLALÁS

HASPLASZTIKA:

FESZES, JÓL FORMÁLT HAS

– CSINOSABB ALAK

IDŐPONTFOGLALÁS:

További kérdései vannak vagy bejelentkezne személyes konzultációra?
Keressen minket bátran!
+36 30 365 1375

CÍMKE hasplasztika
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497