Szolgáltatások

Orrplasztika

Az orr rendkívül fontos része az arc karakterének, meghatározó szerepet tölthet be annak kellemes, vonzó, vagy épp diszharmonikus hatásában. Egy nem megfelelő méretű, alakú orr sokat ronthat az összképen. Pszichés terhelést is okozhat, hiszen csökkentheti az önbizalmat, ronthatja a pozitív énképet.

MIKOR VAN SZÜKSÉG ORRPLASZTIKÁRA?

Az orr túlzott mérete vagy nem megfelelő formája zavarhatja a vizuális összhangot, bizonyos esetekben pedig súlyos gátlásokat okozhat az értintetteknél. Az orrplasztika tehát az önbizalom visszanyerésének is hasznos eszközévé válhat.

Mivel minden orr más, a páciensek vágyai is eltérőek. Amit mindenki szeretne, és amihez az alaposan megtervezett orrplasztika elvégzésével hozzá tudjuk segíteni klienseinket:

tökéletesebb orr,

természetes összhatás,

esztétikusabb arckarakter.

IDŐPONTFOGLALÁS

HOGYAN TÖRTÉNIK AZ ORRPLASZTIKA?

Az orrplasztika célja igénytől függően igen sokféle lehet: kisebbítés, nagyobbítás, rövidítés, hosszabbítás, keskenyítés, szélesítés, egyenesítés, kiemelés, illetve egyéb görbületek és egyenetlenségek megszüntetése.

Az előzetes konzultációk során az orvos és a páciens egyezteti nézeteit. A páciens elmondja, hogy min szeretne változtatni, az orvos pedig véleményt alkot arról, hogy vajon a kívánt orrforma illik-e a páciens arcába, illetve hogy mi az a változtatás, amit érdemes megcsinálni, ami kedvezően befolyásolja az összhatást.

A megfelelő konzultáció elengedhetetlen, hiszen ennek során derül ki, meddig lehet elmenni az orr formájának átalakításában úgy, hogy a plasztikai sebészeti eljárás során az arc karaktere ne változzék feltűnően.

Ellenkező esetben, még ha az orrot külön tekintve tökéletes formát értünk is el, a kívánt hatást nem érjük el, és emiatt a páciens ismételten nehezen illeszkedhet be környezetébe. Az orrplasztika célja az orr formájának természetes finomítása.

A sebészeti beavatkozás előtt a szervezet általános állapotára és a helyi státusra vonatkozó vizsgálatok szükségesek annak érdekében, hogy a beavatkozás kockázatát felmérhessük. A műtétet altatásban végezzük.

Az eljárás lényege a porcos és a csontos váz átalakítása. Mivel a beavatkozást a legtöbb esetben az orr belsejében végezzük, látható heg nem marad. Természetesen vannak olyan esetek, amikor külső metszés szükséges, azonban ezek a hegek szépen gyógyulnak, és szinte alig láthatók.

A beavatkozás időtartama – attól függően, hogy mennyi változtatnás szükséges – kb. 1,5 óra. Kötelező klinikai tartózkodás: 1 éjszaka.

KONZULTÁCIÓRA JELENTKEZEM!

GYÓGYULÁS ÉS FELÉPÜLÉS ORRPLASZTIKA UTÁN

A műtét utáni kötés jellege attól függ, hogy milyen nagyságú plasztikai sebészeti beavatkozást végeztünk. Ha csak az orrcsúcsot, tehát az orr porcos részét formáltuk, akkor általában nem gipszelünk. Amennyiben a csontos vázat is átalakítottuk (púp eltávolítása, keskenyítés) gipszrögzítést alkalmazunk.

Mivel az orr összecsontosodása 5 hétig tart, fokozottan kell ügyelni, hogy ez idő alatt a területet ne érje nagyobb trauma. A végleges eredmény 6 hónap múlva áll be.

A munkaképesség 7-10 nap elteltével áll helyre.

Közvetlenül műtét utáni szövődmény a vérzés.

IDŐPONTFOGLALÁS

Videogaléria

ESETLEGES MELLÉKHATÁSOK

A gipsz eltávolítása utáni időszakban duzzanatra, szem körüli véraláfutásra számíthatunk, ami 6-8, maximum 10 nap alatt felszívódik.

Későbbi szövődmény lehet a túlzott belső hegképződés, melynek következtében keményebb és merevebb lehet az orr. Ilyenkor szükséges lehet egy második műtét a hegek eltávolítására.

ORRPLASZTIKA:

SZEBB ORR, FINOMABB KARAKTER,

HARMONIKUSABB ARC

IDŐPONTFOGLALÁS:

További kérdései vannak vagy bejelentkezne személyes konzultációra?
Keressen minket bátran!
+36 30 365 1375

CÍMKE orrplasztika
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497