Média

Hasplasztika

Hasplasztika - mikor lehet rá szükség? Például, ha lógó bőr alakul ki fogyás után - ami gyakori jelenség. A mell, comb, kar, fenék is érintett lehet. Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebész elmondja, hogy milyen plasztikai beavatkozásokkal érhető el a legjobb eredmény.
Hasplasztika után, megfelelő pihenés mellett a haskötő segíti a hasfal regenerálódását. Így a szövetrétegek visszarendeződnek, és megelőzhető a savóképződés a szabadon maradt üregekben.
Időnként előfordulhat hasplasztika után úgynevezett savóképződés a hasfal rétegei között, de ha a beteg az első panaszok idején visszamegy orvosához, akkor ambulánsan megfékezhető a szövődmény folyamata.
Bár a hasplasztika eredménye legtöbbször egy csípőtől csípőig tartó heg, a sebész igyekszik minél láthatatlanabb helyen metszeni, hogy ez a későbbiekben ne okozzon problémát. Ha pedig az eredmény esztétikailag is tökéletes, akkor érdemes elgondolkodni, hiszen hatalmasat javíthat a páciens életminőségén.
A műtét után a sebváladék elvezetésére csöveket, úgynevezett dréneket helyeznek a sebbe, amiket a műtét után két héttel vesz ki a sebész. A csövek csak akkor maradnak hosszabb ideig a helyükön, ha a seb gyógyulása nem megfelelő ütemű.
Plasztikai műtétek előtt Krasznai doktor mindenképpen kéri néhány alapvető vizsgálat elvégzését; ilyen például az EKG vagy a vérvétel.
1 2
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497