Visszérkezelés

Visszérkezelés – tényleg csak ennyi az egész?

A visszeresség sokaknak, de elsősorban a hölgyeknek okoz gondot. Ma már ez a probléma korszerű eszközök segítségével könnyen kezelhető - a For Beauty Esthetic Centerben is sokan veszik igénybe a lehetőséget. Az eljárás minimális beavatkozással jár és ambuláns módon elvégezhető.
A vénás keringés mélyvénás rendszerén keresztül zajlik a vénás visszaáramlás legnagyobb része, míg a felületes vénás rendszer ezt támogatja. Ha a mélyvénás rendszer jól működik, a felületi vénás rendszer elváltozásai hatékonyan kezelhetők, az ilyen jellegű visszérműtét gond nélkül elvégezhető.
A látványosabb visszerek, vastagabb vénás oldalágak megjelenése, kidomborodása a lábon helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen, speciális tű alkalmazásával kezelhető. A Müller-technika révén ehhez csupán mikrometszéseket kell ejteni. A beavatkozást követően a páciensnek az orvos által meghatározott időn keresztül kompressziós kötést vagy harisnyát kell viselnie.
A visszérkezelés bármely formája: tüneti kezelés. Segítségével hosszabb-rövidebb időre megszüntethetők a panaszok, ám ha az elváltozást előidéző okok továbbra is fennállnak, a probléma visszatérhet! A tünetmentesség érdekében a beteg együttműködésére, az orvosi instrukciók betartására is mindenképp szükség van.
Súlyosabb állapotú visszér esetén idővel ödéma is jelezheti a vénás rendszer funkciózavarát, főként a lábfejen és a bokán. Általában ez a jele annak, hogy a főági vénás elégtelenség előrehaladottabb állapotba került, esetleg mélyvénás komponens is közrejátszik. Mivel azonban az ödémásodás egyéb egészségügyi okokból is létrejöhet, mindenképp érdemes a hátterét felderíteni.
A vénáknak az artériás erekkel ellentétben nincs izmos faluk, és a bennük található billentyűk is vékonyak, hártyaszerűek. Mivel azonban a nehézségi erővel szemben kell működniük, nem nehéz elképzelni, hogy ha folyamatosan állunk vagy ülünk, funkciózavar alakul ki: vénás pangás, visszér keletkezik.
A kitágult kis hajszálerek nyomán kialakuló seprűvéna, illetve a nagyobb visszerek megjelenése sok hölgyet zavar - ám ezek a problémák ma már hatékonyan, modern eljárásokkal kezelhetők. Ugyanakkor, mivel vénás elégtelenségről van szó, minden esetben szükséges a háttérokok feltárása, a mélyvénás és a felületes vénás rendszer feltérképezése.
1 2 3
időpontfoglalás
+36 30 365 1375
+36 1 793 3497